fbpx

Oppsal Gatefest er en årlig musikk-, kunst- og kulturfestival som er åpen for alle. Vi får støtte av bydelen vår, og alt som skjer her av arrangementer, leker og konserter er gratis. Vi som lager gatefesten er lokale ildsjeler som brenner for å gjøre Oppsal til et enda bedre sted å bo for store og små. 

Stadig flere barnefamilier flytter til Oppsal, og vi trenger steder å treffes utenom organisert idrett, steder det er gratis å være, som er åpne, lett tilgjengelige og trygge for alle og som går på tvers av generasjonene som bor på Oppsal. 

Gatefesten er et dugnadsprosjekt som skaper liv og engasjement i bydelen, og blir arrangert med støtte fra de omkringliggende borettslagene, Østensjø bydel, Oppsal Frivillighetssentral, Idrettslaget, Oppsal bibliotek, Bryn Lions og lokalt næringsliv.

Historien vår

Ideen om Oppsal Gatefest oppstod i juni 2015, og to måneder senere samlet den første utgaven av gatefesten rundt 1000 mennesker i regn og stiv bris. I 2015 hadde Oppsal Gatefest et program bestående av blant andre sør-afrikanske Zwai Mbula som spiller sør-afrikansk musikk på marimba, jazz-viseduoen The Beautybag, og semifinalisten Edel fra Idol junior. Den profesjonelle klovnen Mr Toons underholdt, det ble laget pop-up-galleri – Oppsal Kunsthall – med eksperimentell billedkunst, og playstation-konkurranse for ungdommene. Suksessen var åpenbar og Oppsal Gatefest #2 i 2016 ble dobbelt så stor. Fra dette året inneholdt gatefesten også eksperimentelle konserter i en garasje under navnet Bristepunktet, som også er en konsertserie i bydelen startet av festivalsjef Moren Minothi Kristiansen.

I 2017 og 2018 fortsatte det eksperimentelle kunst- og musikkuttrykket å trekke folk, og besøkstallet har holdt seg høyt hvert år. Oppsal gatefest skal ha noe for alle, og hvert år gleder barne i nabolaget seg til  sirkusskole, brettspillskaping, ansiktsmaling, sjakkturnering  og okserodeo – alt gratis, og veldig, veldig gøy!

Her finner du oss på Oppsal!