Oppsal Gatefest er en årlig musikk-, kunst- og kulturfestival som er åpen for alle. Vi får støtte av bydelen vår, og alt som skjer her av arrangementer, leker og konserter er gratis. Vi som lager gatefesten er lokale ildsjeler som brenner for å gjøre Oppsal til et enda bedre sted å bo for store og små. 

Stadig flere barnefamilier flytter til Oppsal, og vi trenger steder å treffes utenom organisert idrett, steder det er gratis å være, som er åpne, lett tilgjengelige og trygge for alle og som går på tvers av generasjonene som bor på Oppsal. 

Gatefesten er et dugnadsprosjekt som skaper liv og engasjement i bydelen, og blir arrangert med støtte fra de omkringliggende borettslagene, Østensjø bydel, Oppsal Frivillighetssentral, Idrettslaget, Oppsal bibliotek, Bryn Lions og lokalt næringsliv.

Historien vår

Ideen om Oppsal Gatefest oppstod i juni 2015, og to måneder senere samlet den første utgaven av gatefesten rundt 1000 mennesker i regn og stiv bris. I 2015 hadde Oppsal Gatefest et program bestående av blant andre sør-afrikanske Zwai Mbula som spiller sør-afrikansk musikk på marimba, jazz-viseduoen The Beautybag, og semifinalisten Edel fra Idol junior. Den profesjonelle klovnen Mr Toons underholdt, det ble laget pop-up-galleri – Oppsal Kunsthall – med eksperimentell billedkunst, og playstation-konkurranse for ungdommene. Suksessen var åpenbar og Oppsal Gatefest #2 i 2016 ble dobbelt så stor. Fra dette året inneholdt gatefesten også eksperimentelle konserter i en garasje under navnet Bristepunktet, som også er en konsertserie i bydelen startet av festivalsjef Moren Minothi Kristiansen.

I 2017 og 2018 fortsatte det eksperimentelle kunst- og musikkuttrykket å trekke folk, og besøkstallet har holdt seg høyt hvert år. Oppsal gatefest skal ha noe for alle, og hvert år gleder barne i nabolaget seg til  sirkusskole, brettspillskaping, ansiktsmaling, sjakkturnering  og okserodeo – alt gratis, og veldig, veldig gøy!

Her finner du oss på Oppsal!

Hva gjør de frivillige?

Alle som stiller som frivillige på Oppsal Gatefest får et måltid og en drikke. 

Opprigg

På fredag og lørdag morgen trenger vi mange til å sette opp telt, bygge scene, skilting og sjauing. Alle som stiller på fredag får servert et måltid og drikke på kvelden. 

Sjåfører

Vi har mye behov for å kjøre og hente ting, handle inn og levere tilbake det vi låner. Om helsa tilsier at du ikke kan bære og løfte så mye, kan dette likevel være jobben for deg, – vi kan sende med sjauere!

Løsarbeidere

I løpet av arrangementet trenger vi folk til å plukke søppel, informere, flytte på ting, bringe objekter fra ett sted til et annet, informere om programmet, og generelt sørge for god trivsel på området. 

Lotteri

Her trenger vi folk som kan stikke innom butikker og bedrifter i nærområdet til å spørre om gaver til lotteriet. Dette skjer i forkant av selve arrangementet. Vi har også behov for noen som kan selge lodd på selve dagen. 

Artistverter

Artistvertene sørger for at de som skal spille og underholde får infomasjonen de trenger, nok kaffe og drikke og ellers få de til å føle seg velkommen på Oppsal Gatefest. 

T-skjortesalg/infobod

Her trenger vi folk som kan stikke innom butikker og bedrifter i nærområdet til å spørre om gaver til lotteriet. Dette skjer i forkant av selve arrangementet. Vi har også behov for noen som kan selge lodd på selve dagen. 

Kioskarbeider

Kioskarbeiderne selger kaffe, drikke, slush og sukkerspinn. 

Barvakt (må være over 25 år)

Klokka 17 åpner vi baren. Vaktene sørger for at det ikke vandres utenfor området med øl i hånda og holder ro og orden. 

Ansiktsmaling

Har du lyst til å prøve deg som ansiktsmaler? Om du har erfaring fra før eller bare har lyst til å prøve, – vi trenger deg! Oppsal Gatefest stiller med alt utstyr og det er alltid noen med som har gjort det før og kan ta en kjapp opplæring. 

Bruktmarked

Bruktmarkedet trenger hjelp til å henge opp klær, holde orden, og selge varer. 

Foto/media

Er du glad i å ta bilder eller filme? Eller kanskje du er fotograf av yrke? Vi trenger bilder og film som vi kan bruke til skryt i under og i etterkant av arrangementet. 

Sosiale medier

Instagram, Snapchat, Facebook. Er du glad i å fortelle historier med bilder og film? Vi trenger deg!

Ungdomsscena

Ungdommer er velkommen som frivillig til ungdomscena. Her trenger vi hjelpere til scenerigg, salg av drikke, vakter og mye annet. 

Nedrigg

Dagen derpå er det tid for å rigge ned siste rest av festen, kjøre bort ting vi har lånt og rydde plassen.